Kuracie soté so zeleninou na smotane s ryžovými rezancami


Neviem ako vy milý čitatelia, ale ja v pôstnom období, po Vianociach a po niekoľkých narodeninách som si povedala, že aspoň občas, si dám niečo zdravšie na obed, alebo na večeru. Preto som pred pár týždňami skúsila experimentovať s kuracími prsiami, zeleninou a ryžou. Dnes som sa o to pokúsila zas, ale tento krát trošku na šťavňatejší spôsob.
Ingrediencie :
- 1 balenie ryžových rezancov
- Sú dostupné v každých obchodoch, tieto sú z Tesca.
- 1 balenie mrazenej zeleniny
- 2 kusy kuracích pŕs
- Sójová omáčka
-Ja používám tu pravú Soy Sauce je dostupná aj v Tescu stojí síce 0,99 eur, ale vydrží dlho a chuť má intenzívnu.
- Čierne korenie, rozmarín, tymián, soľ (podľa chuti)
- Smotana vegánska + 1 dcl vody
- V tomto recepte som použila vegánsku smotanu a k nej pól pohára vlažnej vody.
Cca 4 porcie



Postup :
1.
- Na zeleninu si dáme variť vodu so dvoma väčšími štipkami soli. Pridáme zeleninu necháme variť s pokrievkou. Ak je uvarená precedíme do sitka.
2.1
- Predohrejeme si panvicu so slnečnicovým olejom. Najvhodnejšia je keramická. Kuracie prsia si narežeme na malé plátky, potom ich dáme na zohriatu panvicu. Pridáme korenie okrem sojóvej omáčky.
2.2
2.3
- Sójovú omáčku pridáme až keď je mäso upečené do zlatista.
- Potom pridáme uvarenú zeleninu a pohár vlažnej vody a vegánsku smotanu. Ak použijete laktózovú smotanu na šľahanie, voda nie je potrebná. Necháme variť až kým nám to nezačne bublať.
3.1
- Rezance dáme podľa návodu na použitie na cca 7-10 minút odstáť vo vlažnej vode.
3.2
- Až potom ako sme ich nechali odstáť ju dáme do vriacej vody a varíme 4 minúty. Ja pužívam jeden trik keď sa hocijaké cestoviny uvaria nechám ich odstáť vo vode asi tak 5 min aby napuchli.
4.

- Nakoniec precedíme cez sitko a opláchneme teplou vodou aby sa cestoviny nezlepili.
5.
- Konečný efekt vyzerá takto. Ja som ešte použila na ozdobu sušenú bazalku, ale kľudne môžte aj čerstvú bazalku, alebo petržlenovú vňať.
Pravdaže v tomto recepte sa dá improvizovať a nahradiť jednotlivé suroviny inými - lacnejšími. Napríklad namiesto ryžových rezancov môžete použiť samotnú ryžu. Namiesto mrazenej zeleniny čerstvú , alebo z konzervy podľa chuti a výberu. Tiež sójovú omáčku možte použiť od výrobcu Maggi, ak vám viac chutí. Varenie, by predsa nemalo byť iba o tom čo nám recept predpíše. Mal by to byť pôžitok z jedla a radosť z varenia!

Verím, že sa vám páčil tento recept, a myšlienka skúsiť niečo zdravšie a pritom jednoduché a chutné. Skúšala som to vymyslieť tak, aby aj úplný laici boli schopný si túto pochúťku navariť. A pravdaže, je to recept aj pre alergikov na laktózu. Budem veľmi rada, ak si vyskúšate aj vy toto úžasné jedlo. Lebo úprimne, u nás doma každému veľmi chutilo.
Ak by ste chceli kľudne môžte na moju facebookovskú stránku Lucy´s blog poslať jednu fotku. Budem rada ak budem môcť pozrieť aj vaše navarené jedlá.

Tak dobrú chuť vám praje