Kuracie soté so zeleninou na smotane s ryžovými rezancami 

12.03.2017


Neviem ako vy milý čitatelia, ale ja v pôstnom období, po Vianociach a po niekoľkých narodeninách som si povedala, že aspoň občas, si dám niečo zdravšie na obed, alebo na večeru. Preto som pred pár týždňami  skúsila experimentovať s kuracími prsiami, zeleninou a ryžou. Dnes som sa o to pokúsila zas, ale tento krát trošku na šťavňatejší spôsob.




Ingrediencie :

  • 1 balenie ryžových rezancov

             - Sú dostupné v každých obchodoch, tieto sú z Tesca.

  • 1 balenie mrazenej zeleniny
  • 2 kusy kuracích pŕs
  • Sójová omáčka

          -Ja používám tu pravú Soy Sauce je dostupná  aj v Tescu stojí síce 0,99 eur, ale vydrží dlho a chuť má intenzívnu.

  • Čierne korenie, rozmarín, tymián, soľ (podľa chuti)
  • Smotana vegánska + 1 dcl vody

             - V tomto recepte som použila vegánsku smotanu a k nej pól pohára vlažnej vody.

  • Cca 4 porcie



Postup :

1.

  • Na zeleninu si dáme variť vodu so dvoma väčšími štipkami soli. Pridáme zeleninu necháme variť s pokrievkou. Ak je uvarená precedíme do sitka.

2.1


  • Predohrejeme si panvicu so slnečnicovým olejom. Najvhodnejšia je keramická. Kuracie prsia si narežeme na malé plátky, potom ich dáme na zohriatu panvicu. Pridáme korenie okrem sojóvej omáčky.

2.2

2.3

  • Sójovú omáčku pridáme až keď je mäso upečené do zlatista.
  • Potom pridáme uvarenú zeleninu a pohár vlažnej vody a vegánsku smotanu. Ak použijete laktózovú smotanu na šľahanie, voda nie je potrebná. Necháme variť až kým nám to nezačne bublať.

3.1


  • Rezance dáme podľa návodu na použitie na cca 7-10 minút odstáť vo vlažnej vode.

3.2



  • Až potom ako sme ich nechali odstáť ju dáme do vriacej vody a varíme 4 minúty. Ja pužívam jeden trik keď sa hocijaké cestoviny uvaria nechám ich odstáť vo vode asi tak 5 min aby napuchli.

      4.

  • Nakoniec precedíme cez sitko a opláchneme teplou vodou aby sa cestoviny nezlepili.

5.

  • Konečný efekt vyzerá takto. Ja som ešte použila na ozdobu sušenú bazalku, ale kľudne môžte aj čerstvú bazalku, alebo petržlenovú vňať.


Pravdaže v tomto recepte sa dá improvizovať a nahradiť jednotlivé suroviny inými - lacnejšími. Napríklad namiesto ryžových rezancov môžete použiť samotnú ryžu. Namiesto mrazenej zeleniny čerstvú , alebo z konzervy podľa chuti a výberu. Tiež sójovú omáčku možte použiť od výrobcu Maggi, ak vám viac chutí. Varenie, by predsa nemalo byť iba o tom čo nám recept predpíše. Mal by to byť pôžitok z jedla a radosť z varenia!


Verím, že sa vám páčil tento recept, a myšlienka skúsiť niečo zdravšie a pritom jednoduché a chutné. Skúšala som to vymyslieť tak, aby aj úplný laici boli schopný si túto pochúťku navariť. A pravdaže, je to recept aj pre alergikov na laktózu. Budem veľmi rada, ak si vyskúšate aj vy toto úžasné jedlo. Lebo úprimne, u nás doma každému veľmi chutilo.  

Ak by ste chceli kľudne môžte na moju facebookovskú stránku Lucy´s blog poslať jednu fotku. Budem rada ak budem môcť pozrieť aj vaše navarené jedlá.

Tak dobrú chuť vám praje

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky